Uutiskirje

2.1.2023

Tammikuun jäsenkirjeessämme on tietoa pian alkavasta Rauhantekijä-koulutuksesta, online-meditaatioista sekä ohjeet meditaatiotyynyjen ja -alustojen tilaamiseen. 
Olethan yhteydessä, jos on kysyttävää.
Terveisin,
Mikko Rakushin Kendo & Maija Myōshō


RAUHANTEKIJÄ-KOULUTUS 2023

Peacemakers Finland aloittaa Rauhantekijä-koulutuksen kaikille zen-meditaatioharjoituksen syventämisestä ja osallistuvasta buddhalaisuudesta kiinnostuneille. Koulutusta vetävät zen-pappi Mikko Rakushin Kendō Ijäs ja zen-harjoittaja Maija Myōshō Ijäs, jotka edustavat kansainvälistä Zen Peacemakers perimyslinjaa, joka on osa japanilaista sōto-zen-koulukuntaa. Koulutuksessa syvennetään omaa harjoitusta ja tutustutaan perimyslinjamme keskeiseen kirjallisuuteen. Harjoituksemme keskiössä on meditaatioharjoituksen ja buddhalaisten opetuksien integrointi työn, perheen ja yhteiskunnallisen osallistuvan toiminnan kanssa. Koulutuksessa käsittelemme kysymyksiä kuten: Kuinka muuttaa oma kärsimyksemme viisaudeksi? Kuinka kohdata yhteiskuntamme ongelmia? Kuinka vastata maailmanlaajuiseen kärsimykseen, kuten ilmastonmuutokseen ja sosiaaliseen eriarvoisuuteen?

Tapaamisissa keskustellaan omasta meditaatioharjoituksesta ja sen integraatiosta omaan elämään ja työhön. Koulutuksessa käsiteltävä englanninkielinen kirjallinen materiaali toimitetaan aina sähköisesti ja tapaamiset ovat etänä Zoom-palvelun välityksellä. Ensimmäiset materiaalit ja tehtävät toimitettiin sitovan ilmoittautumisen yhteydessä 16.12.2022. Tarvittaessa voimme ottaa mukaan vielä uusia osallistujia, mutta siinä tapauksessa toivomme pikaista yhteydenottoa sähköpostitse

Edellytämme osallistujilta englanninkielen lukutaitoa.

Zen Peacemakers on amerikkalaisen zen-opettajan Bernard (Bernie) Tetsugen Glassman-roshin (1939–2018) yhdessä vaimonsa Sandra Jishu Angyo Holmes-sensein (1941–1998) vuonna 1995 perustama osallistuvan buddhalaisuuden koulukunta. Zen Peacemakers on oma perimyslinjansa White Plum Asangan sisällä, jonka japanilainen Taizan Maezumi-roshi (1931–1995) perusti Los Angelesissa, Yhdysvalloissa osaksi japanilaista sōto-zen-koulukuntaa.

Zen-pappi ja taiteen tohtori Mikko Rakushin Kendō Ijäs on ollut mukana Zen Peacemakersin toiminnassa aktiivisesti vuodesta 2016 lähtien. Hän on belgialaisen zen-opettajan Frank De Waele-roshin oppilas ja toiminut vakinaisena henkilökunnan jäsenenä vuosittain ZP:n Auschwitz-retriitillä Puolassa vuodesta 2017 alkaen. Maija Myōshō Ijäs on opiskellut Zen Center of Los Angelesissa Wendy Egyoku Nakao-roshin kanssa vuodesta 2017 alkaen. Peacemakers Finland on järjestänyt retriittejä, työpajoja ja vapaaehtoistyötä sekä pitänyt säännöllisiä meditaatioita vuodesta 2017 alkaen.


Aikataulu: 
Lauantai 21.01.2023 klo 10:00-11:30 Ensimmäinen tapaaminen
Lauantai 18.02.2023 klo 10:00-11:30 Toinen tapaaminen
Lauantai 11.03.2023 klo 10:00-11:30 Kolmas tapaaminen
Lauantai 15.04.2023 klo 10:00-11:30 Neljäs tapaaminen
Lauantai 13.05.2023 klo 10:00-11:30 Viides tapaaminen
Lauantai 10.06.2023 klo 10:00-11:30 Kuudes tapaaminen
Metsäzazenkain ajankohta sovitaan myöhemmin ryhmän kanssa.

Hinta: Kevätkauden 2023 hinta on 180€

Ilmoittautumiset: Sähköpostitse

Hintaan sisältyy opetuksen lisäksi keskiviikon viikkomeditaatiot verkossa, kevään metsäzazenkai sekä henkilökohtaista konsultaatiota ohjaajien kanssa.

Huom! Raha ei saa olla este osallistumiselle, joten otathan rohkeasti yhteyttä!


ONLINE-MEDITAATIOT

Peacemakers Finlandin online-meditaatiot jatkuvat taas keskiviikkona 11.01.2023 ja ovat jatkossakin aina keskiviikkoisin klo 8:00–8:40.
Liity tapaamiseen osoitteessa: https://helsinki.zoom.us/j/65491406934

Ensikertalaiset voivat halutessaan saada opastuksen ennen tapaamista klo 7:40. Ilmoittaudu opastukseen sähköpostitse: peacemakersfinland@gmail.com
Osallistujat voivat tutustua meditaatioharjoitusohjeisiimme osoitteesta http://bit.ly/meditaatio-ohjeita

Mahdolliset poikkeukset aikatauluista löytyvät kotisivuiltamme: https://www.peacemakersfinland.org/meditaatio

Vapaaehtoinen lahjoitus meditaation järjestäjille:
1) MobilePay Mikko Ijäs 0509122944
2) Tilisiirto FI7139390014206536
3) PayPal http://www.Paypal.me/PeacemakersFinland


VUOSAARI-LEHDEN HAASTATTELU ZEN-PAPPI MIKKO IJÄKSESTÄ

Vuosaari-lehden päätoimittaja Eero Honkanen teki haastattelun Peacemakers Finlandin perustajajäsenestä ja taiteen tohtori Mikko Ijäksestä, joka vihittiin zen-buddhalaiseksi papiksi tämän vuoden syyskuussa.
Lue lisää: https://vuosaarilehti.fi/2022/11/30/mikko-ijas-zen-pappi-vuosaaresta/


MEDITAATIOTYYNYJÄ (ZAFU) JA ISTUMA-ALUSTOJA (ZABUTON) MYYNNISSÄ

Käsintehtyjä Peacemakers Finlandin zafu-meditaatiotyynyjä ja zabuton-alustoja on taas mahdollista tilata! Tyynyt ja alustat valmistetaan käsin perinteisellä japanilaisella mallilla Vuosaaressa ja zafuissa täytteenä on suomalainen tattariakana Äänekoskelta. Tyynyt maksavat 50€ kappale ja alustat 40€ kappale. Halutessasi niihin voidaan nimikoida haluamasi nimikirjaimet. Tilaukset osoitteesta: peacemakersfinland@gmail.com


VERIRYHMÄ 🩸

Peacemakers Finlandin VeriRyhmän seuraava yhteisluovutuskerta on helmikuussa Helsingin Sanomatalossa. Ilmoita jos tahdot mukaan, niin sovitaan kaikille sopiva aika!
Kuka tahansa voi käydä myös luovuttamassa itsenäisesti ja pyytää, että luovutus merkitään Peacemakers Finlandin omaan VeriRyhmään.
Testaa sovitko luovuttajaksi: http://bit.ly/sovinko_luovuttajaksi


PEACEMAKERS FINLANDIN TOIMINNAN ESITTELY ZEN PEACEMAKERSIN KANSAINVÄLISESSÄ VERKKOTAPAAMISESSA

Peacemakers Finlandin perustajajäsenet Maija Myōsho Ijäs ja Mikko Rakushin Ijäs kertoivat syyskuussa työstään taiteilijoina ja ammattinsa yhteyksistä toiminnassaan Zen Peacemakersin jäseninä.
Voit katsoa taltioinnin tästä: https://youtu.be/3rktJj5i27s


Maija Kaunismaan ”The Pine House Songs” -levyn ostamalla tuet Unisefin toimintaa Ukrainassa

Peacemakers Finlandin perustajajäsen Maija Myōshō Ijäs myy vuonna 2020 julkaistua soololevyään The Pine House Songs tukeakseen Unisefin toimintaa Ukrainassa. Levy maksaa 10€ (sis. postikulut Suomessa) ja tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Unisefin hyväksi.
Tilaukset osoitteesta: maijakaunismaa@me.com