Moshe Cohen

Moshe Cohen työskentelee ja luo uutta hauskuuden maailmassa. Nyt jo 35-vuoden ajan hän on pyrkinyt kohti erinomaisuutta klovnerian erikoisella maaperällä. Hänen tavoitteenaan on tuottaa lisää keveyttä ja naurua maailmaamme. Moshe Cohen on arvostettu opettaja, esiintyjä ja näyttelijä.
Moshe opettaa sirkuskouluissa, elokuva-alan oppilaitoksissa, teatterikouluissa, zen-keskuksissa, henkisen kasvun keskuksissa, suuryrityksissä, sairaalaklovni-ryhmissä, konferensseissa, yliopistoissa ja vapaaehtoisyhdistyksissä.

Hän aloitti klovnerian opettajana San Francisco Circus Centerissä vuonna 1993. Vuonna 2001 hän alkoi vetämään “Clowning your Zen” työpajoja Zen Peacemakersin perustajan zenmestari Bernie Glassmanin kanssa. Näissä työpajoissa hänen oppilaansa eivät olleetkaan enää esiintyjiä, vaan tavallisia ihmisiä, jotka olivat halukkaita tutkimaan huumorin ja fyysisen ilmaisun tarjoamia mahdollisuuksia. Moshe on jatkanut yhteistyötään lukuisten eri zen-opettajien kanssa vetäen työpajoja, joissa henkinen harjoitus yhdistyy klovnerian kanssa.

Moshe on kouluttanut myös Sairaalaklovneja eri puolilla maailmaa. Nämä työpajat ovat keskittyneet sisäisen-ja-ulkoisen klovnin yhteyteen, sanattomaan ilmaisuun, improvisaatioon, revitalisaatioon, resilienssiin ja itsehoitoon.

Moshe vetää myös työyhteisökoulutuksia monenlaisissa ympäristöissä, joissa hänen koulutettavansa vaihtelevat ohjelmistokehittelijöistä esikoulun opettajiin. Vuosina 2015 – 2016 hän kehitti PayPalin kanssa uudenlaisen menetelmän työyhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi. PayPalin kanssa kehitetty menetelmä nimeltä “Lightfulness” tarjoaa uudenlaisia työkaluja läsnäoloon ja kuunteluun. Menetelmän tavoitteena on ollut keventää ja valaista työyhteisöjen toimintaa.

Moshe on ollut edelläkävijänä myös osallistuvan klovnerian saralla. Tämä prosessi sai alkunsa vierailusta Guatemalan pakolaisleirillä Chiapasissa, Meksikossa vuonna 1987. Vierailtuaan Etelä-Afrikassa ja Karibian saarilla, Moshe matkusti vuonna 1994 Kroatiaan yhdeksän henkisen sirkusryhmän kanssa. Tuon matkan oli järjestänyt ranskalainen Clowns San Frontières (Klovnit ilman rajoja). Kokemuksesta innostuneena hän perusti Yhdysvaltoihin oman järjestön nimeltä Clowns Without Borders (CWB) heti seuraavana vuonna. Järjestön kautta Moshe on organisoinut useita eri hankkeita. Hän on myös johtanut CWB-järjestöä, ja ollut merkittävässä roolissa luomassa kansainvälistä Clowns Without Borders International-kattojärjestöä. Moshe on edelleen amerikkalaisen CWB-järjestön hallituksessa ja osallistuu toisinaan myös heidän kansainvälisiin hankkeisiinsa.

Moshe oli mukana “Make a Circus’s Funny Bone Doctors” ryhmässä vuosina 1995–1998, työskennellen sairaalaklovnina San Franciscon alueen lastensairaaloissa. Hän on yhdistänyt sairaalakokemuksiaan työssään CWB:n hankkeissa.